Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

En oplevelserig flyvetur til Grønland

Hej til alle air greenlands læsere.
 
Ja først må jeg nok indrømme at jeg ikke er den store forfatter eller den bedste til at skrive en historie men da denne er historie sandt skulle det vel ikke være noget problem.
Jeg har rejst meget rundt i verden siden 1991 som rejsemontør men har aldrig haft chancen for at besøge grønland, men lige pludselig var chancen der i 2004 op til jul. Vi er en famillie på 4 mine 2 børn, min kone og jeg som skulle fejre jul helt alene hjemme i det lille Danmark. Min kone havde en stor søster som var flyttet til Grønland i 2003 og siden hen blev gift deroppe hvor vi desværre ikke havde muligheden for at deltage men lovede at ved første lejlighed ville vi besøge dem. Så da jeg kom hjem fra mit rejse arbejde i begyndelsen af december 2004 sad vi inde i stuen hvor jeg kom med forslaget om hvorfor sidde alene juleaften nu da vi havde muligheden for at besøge min svigerinde på Grønland og som jeg sagde til vores børn som var på 10 og 6 år, det kunne nu være sjov at tage til Grønland og besøge deres moster for at holde jul og nytår og det er jo ikke hver år man har chancen for at skyde nytår ind 2 gange og vi kunne måske også være heldig at rende på Julemanden, må nok indrømme jeg havde aldrig set mine børn med så store øjne før hvor efter vores søn sagde "det skal du ikke bare sige for sjov" så sjov blev til vikelighed, dagen efter ringede vi til air greenland og undersøgte muligheden for at rejse og billetterne blev bestilt til d. 21 december.
Da vi ankom til København´s lufthavn var spændingen højt for derude var den store flotte flyver med navnet air greenland som vi alle havde drømt om at skulle flyve med en dag, vi kom ombord og må samtidigt sige "den store fugl" var flot med en rigtig god service og imødekommende personale som viste os på plads. Tiden kom hvor vi skulle i luften og efter kort stykke tid ja hvem kom frem det gjorde "JULEMANDEN" og jeg siger bare vores børn måbede og blev lidt genert men som tiden gik og han kom længere ned i flyveren var det som om den der generthed forsvandt og han satte sig ned lige ud for samme række som os og begyndte at snakke til børnene, hvor min datter sagde højt "mor, er det virkelig Julemanden" og han svarede ja det er det og hvad ønsker i jer så i julegave i år.
Samtidigt skal det siges at selv mange af de voksne blev i tvivl og begyndte at tro på ham for han var virkelig sandfærdigt inklusiv os selv selvom det godt kan være pinligt at indrømme med vores alder men man bliver vel aldrig for gammel til at tro på sådan noget.
Vi havde 14 fantastiske dage på Grønland med masser af sne, ud at køre på snescooter og hundeslæder og samtidigt har vi aldrig gået så meget ude i det fri, det kan næsten ikke beskrives men skal opleves.
Tiden kom hvor vi var tvunget til at vende næsen hjemad og har snakket meget om denne tur sidenhen, specielt hver år til jul. Dette var vores første tur til Grønland og med garanti ikke den sidste selvom min kone´s søster er vendt tilbage til Danmark.
Til sidst vil jeg gerne takke mange gange til air greenland for en kanon go tur og imødekommende personale, samtidigt råde andre til at prøve det samme, en oplevelse man aldrig glemmer.

Venlig hilsen
 
Per Thomsen
Farsø.