Air Greenland fyldte 50 år og det blev fejret!

Sommerferie med en overraskelse

Sommerferie med en overraskelse

Det er sommer 2010 i juli måned, vejret er dårlig med regn, blæs og kuld. Uuha! Det er som om, jeg bare er så uheldig, da i går vejret har været så dejligt med solskin og klar blåhimmel med runde og hvide skyer, der suser rundt omkring landet. Typisk! Det er jo selvfølgelig mit uheld, der får vejret til at se sådan ud, tænker jeg. Men ikke nok med det, jeg er også på vej til Grønland alene! For at holde sommerferie hos min familien. Min kæreste er nemlig taget afsted før mig, hjem til Grønland for at arbejde. Derfor går jeg nu alene og det føles lidt trist og ensomt.

Passagererne til Air Greenland er ikke i det bedste humør. Helt ærligt! De ligner jo som om, de lige har mistet deres livsglæde. Ouh kom nu! Det er sommerferie, være glade og smil!  Når.. selv om man prøver at smile og vise glæde, så er der alligevel ingen der reagerer på det. Det er som om de vil sige til mig: "Glemt det! Gemt dit smil og glæde, vi gider ikke det pjat!".

Jeg er studerende i Danmark og jeg ser familien kun én gang om året, det her føles lidt mærkeligt. Da jeg på den anden side føler glæde til at se familien, men på den anden side føler trist, da jeg er påvirket af vejret og i folks humør omkring mig.  Ouh gud hjælp mig dog! Det ville da være dejligt, hvis bare jeg ser en familiemedlem eller en ven der er her i lufthavn eller i selve Air Greenlands fly.

Når..glemt det, jeg putter mine høretelefoner på og tænder min Mp3 og prøver at skifte mit humør til noget bedre. Jeg går og går ved masser af butikker, der nærmest er endeløse.  Pludseligt hører jeg en glad og genkendelig lyd, der henvender til mig.  Hvem er det? Jeg stopper og tager mine høretelefoner væk og kigger rundt omkring mig.  Jeg genkender ingen og jeg bliver forvirret.  Der kommer lyden igen: "Kusine, det er mig pani! Her lige ved siden af dig". Jeg ser pludselig en sød og genkendelig ansigt foran mig, hold da op! Jeg er så glad for at se hende. Det er min kusine jeg kalder for pani, der også helt alene går rundt i lufthavnen. Ouh, hvor er jeg glad for at se dig, siger jeg til hende. Hun er så glad og hopper rundt og giver mig en stor kram: "Ouh! Jeg er også rigtig glad for at se dig, min kære kusine!".  Når..gud har hørt mit ønske, nu er jeg ikke alene længere.

Jeg bliver så heldig, min kusine her har været i USA for at holde en sproguddannelse hos nogle plejeforældre. Jeg har ikke set hende i mange år, hun er så smuk og har vokset sig til en unge pige. Jeg er så overrasket, jeg kan ikke engang vide hvad jeg skal sige til hende, efterfølgende.  Men pludseligt, begynder vi bare at snakke og snakke og går rundt i lufthavnen, uden at vide hvor vi går hen. Da vi endelig ser klokken, ved vi, at det er på tide at komme ombord til vores fly til Grønland. På vej ind er jeg føler jeg mig så trykt og afslappet, ikke flere overraskelse!

Der kommer pludseligt nogle prikke på min ene skulder, jeg tror det er min kusine, der går og leger drilleri. Jeg kigger bagom, for at vise at jeg synes det er sjovt, men jeg ikke gider det. Der er en unge mand med en glade smil, der siger til mig: "Hej Laila, godt at se dig". Det er min ven, David. Han er glade for at se mig og jeg tænker, at tingene her kan ikke bliver bedre. Jeg er så glad for at se ham.

Ind i flyven har jeg og min kusine aftalt med andre passagerer, at vi sætter os sammen. Hele turen til Grønland kan aldrig bliver bedre og første gang i mit liv føler jeg mig heldigt eller i det mindste får en bedre tro til Gud. Det lyder da mærkeligt at, siger det på den måde. Men så heldig har jeg aldrig oplevet livet kan være for mig samt de fleste ønsker til Gud jeg har ønsket, har jeg ikke rigtig noteret, der bliver til virkeligheden.

Det er en god sommerferie overraskelse.

Laila Frederiksen